Digital Media Consultant

Job description


Als Digital Media Consultant ben je gretig en scoor je graag. Daarom pak je met gemak en plezier de telefoon om adverteerders en mediabureaus te bellen, en straks als het kan ook weer te bezoeken. Je verdiept je in hun online advertising vraagstukken en presenteert onderbouwde mediaplannen. Je beheert bestaande klantrelaties en bouwt ze verder uit, daarnaast richt je je op het acquireren van nieuwe klanten. Funda heeft een unieke positie in termen van bereik en context en dat verwerk jij in maatwerk advies naar de klant. Je gaat de diepte in en bouwt aan langdurige, succesvolle relaties met de klanten binnen je eigen portefeuille.


Je bruist van de nieuwe ideeën om onze klanten nog beter te helpen. Dat is heel relevant gezien de actuele ontwikkelingen en discussies omtrent programmatic advertising en gebruik van data. Je denkt dan ook proactief mee bij de effectieve online advertising campagnes op ons platform. Die assertiviteit past bij funda en de ambitieuze plannen voor de komende jaren.


Wat ga je doen?

Veel adverteerders weten onvoldoende over de unieke propositie en de vele mogelijkheden om in contact te komen met onze unieke doelgroep: potentiële kopers en verkopers van een woning. Als Digital Media Consultant adviseer je adverteerders en mediabureaus over de advertentiemogelijkheden die funda te bieden heeft. Je bent daarbij verantwoordelijk voor de gestelde targets. Samen met een Yield Manager houd je lopende campagnes in de gaten en kijk je samen hoe je deze kunt optimaliseren.


Tegelijkertijd luister je naar de behoefte van de klant. Zo draag je bij aan het realiseren van hun doelstellingen en versterk je de positie van funda. Daarnaast volg je actief de snel opeenvolgende ontwikkelingen rond advertising; je bent op de hoogte van de relevante trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vertaalt die naar relevantie voor de klant en funda. Je deelt die kennis en inzichten graag met je collega’s. Eens in de twee weken vindt het teamoverleg plaats en geef je iedereen binnen je team een update over jouw klantenpakket en je inzichten.


Jouw team
Je werkt binnen het Advertisingteam dat zich richt op adverteerders, mediabureaus en programmatic tradedesks. Je werkt samen met de Digital Media Consultants Wesley en Mirjam, met Yieldmanagers Michael en Niels, Ad Tech Manager Tom en met Digital Advertising Marketeer Friso. Jullie zijn uitgesproken en kunnen tegen een stootje. Humor is belangrijk binnen het team, net als respect. Jullie werken hard, maar maken ook veel plezier. Rapporteren doe je aan Sales Director Niels.

Requirements

Wie ben jij?

Jij hebt al wat meters gemaakt in de online sales. Funda is een mooie volgende stap in je carrière. Hier krijg je de kans om écht relaties aan te gaan met een klant. Jij krijgt een kick van goede omzetten én tevreden klanten. Je komt je afspraken na, bent een echte teamspeler en weet van aanpakken. Ook kun je als geen ander een probleem blootleggen en met praktische oplossingen komen. Verder:


 • Hbo+/wo werk- en denkniveau
 • Fulltime beschikbaar
 • Beheersje je zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Minimaal 3 jaar saleservaring op het gebied van programmatic advertising is een vereiste
 • Een goed netwerk binnen de energie- en telecombranches is een pré, alsmede ervaring in het werken met tradedesks en DSP’s
 • Je kenmerkt je door uitstekende advies- en verkoopvaardigheden en je ziet en benut altijd commerciële kansen die klanten toegevoegde waarde bieden
 • Je bent analytisch, resultaat- en samenwerkingsgericht
 • Ben je salesgedreven en eager op het behalen van targets
 • Ben je assertief, bedenk je graag nieuwe ideeën en voer je die zelf uit
 • Vind je het leuk om relaties op te bouwen
 • Ben je zelfstandig, maar werk je net zo lief samen met je team
 • Signaleer je klantbehoeftes en deel je deze met de core teams binnen funda.


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je home office.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • In deze functie ook een lease-auto van de zaak.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse?

Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert

Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!

Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...

Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal drie gespreksrondes verwachten.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Tessa de Beurs via +31- (0)6 46 87 77 26 of Kim Thomas via +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl


Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.