Junior Strategy and Business Developer

Job description


Als Junior Strategy and Business Developer hoeven we jou niet uit te leggen wat data driven of datagedreven werken is. Jij verzamelt zowel intern als extern relevante data om die vervolgens te bundelen en te vertalen naar waardevolle inzichten. Dat is een gave uitdaging: met de skills die jij binnenbrengt, kun je de manier waarop onze miljoenen bezoekers funda gebruiken beïnvloeden.

Je komt binnen op een belangrijk moment. Datagedreven beslissingen zijn bepalend voor de koers die funda in de toekomst wil varen. Het strategische team is aan het uitbreiden en de functie van een Junior Strategy and Business Developer is nieuw én nodig. Daar liggen voor jou veel mogelijkheden, weet ook jouw toekomstige collega en funda-strateeg Tjerk de Boer: ‘Je krijgt de kans om jouw leercurve op een raket te binden.’


Wat ga je doen?

Als Junior Strategy and Business Developer ben jij met jouw analytische blik en liefde voor data dé aangewezen persoon die de organisatie voorziet van relevante en scherpe inzichten. Dit doe je niet alleen reactief, maar ook juist proactief. Dit kan jij omdat jij in staat bent de juiste data te verzamelen, te analyseren, te interpreteren en de vertaling te maken naar relevante conclusies, die je zelf presenteert aan het senior management. 

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in het managen van projecten. De grootste uitdaging voor jou voor het komend half jaar is prioriteren. Je krijgt veel vragen op je afgevuurd en we verwachten dat je kritisch bent, blijft en altijd de vraag achter de vraag probeert te achterhalen. Ontwikkelen kost energie, maar daar krijg je ook veel voor terug. Bijvoorbeeld onderzoek naar (internationale) concurrenten, maandelijke rapportage voor het managementteam enonderzoek naar nieuwe markten. 


Jouw team

Jij rapporteert direct aan Tjerk, Head of Strategy & Business Development. Samen met Ludo (Strategy & Business Developer) en Tjerk vormen jullie een klein team dat in verschillende projectteams werkt. In zo’n projectteam werk je met collega’s van diverse disciplines. Ook werk je regelmatig met de leden van het managementteam van funda – en zit je dus dicht bij het vuur.

Requirements

Wie ben jij?

Jij komt niet net kijken maar hebt twee tot drie jaar ervaring als analist of (BI)consultant. Jij hebt een sterk analytische achtergrond en wilt niets liever dan jezelf verder ontwikkelen op het gebied van data, inzichten en projectmanagement. Je beschikt over het vermogen om data te vertalen naar inzichten, strategie en businessmogelijkheden. Daarnaast ben je leergierig en zie je een overstap naar Junior Strategy and Business Developer zitten omdat dit jou de kans geeft om nóg meer impact te maken.

Ook voldoe je aan de volgende technische vereisten:


 • Je hebt bij voorkeur een universitaire studie afgerond (bèta/gamma).
 • Je hebt circa 2-3 jaar relevante werkervaring opgedaan in een vergelijkbare techomgeving en bent hongerig naar meer.
 • Jij kunt je sociaal makkelijk door de organisatie bewegen en kunt je zowel in het Engels als Nederlands goed verwoorden én presenteren.
 • Jij bent ervaren met Excel en PowerPoint. Ervaring met BI-tools en platformen als Google Analytics is een pre.
 • Jij volgt relevante (markt)ontwikkelingen op de voet en weet deze te vertalen naar concrete inzichten voor funda.
 • Je bent in staat mee te denken met de business en zoekt altijd naar de ‘vraag achter de vraag’.
 • Jij wilt verantwoordelijkheid nemen en hierin groeien door ook zelf verantwoordelijkheid voor projecten te nemen.
 • Je bent een aanpakker die van nature ondernemend is en niet bang om de handen uit de mouwen te steken.
 • Jij weet jouw collega’s te inspireren met jouw drive, professionaliteit en datagedreven mindset.

En ook:

 • Jij bent overtuigend, pragmatisch en doortastend.
 • Jij neemt jouw werk serieus, maar weet dat er ook best gelachen mag worden.
 • Jij mag op je sneakers naar werk – dat doen we hier praktisch allemaal ;).


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt (zelfs nu we grotendeels thuiswerken vanwege Covid-19). Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Afhankelijk van de vacature kan een case onderdeel uitmaken van de procedure.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Kim Thomas, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.