Marketing Communicatie Specialist

Job description


Een relevante ontwikkeling binnen funda voor onze makelaars? Als Marketing Communicatie Specialist zit je hier bovenop. Jij vertaalt deze op een impactvolle manier naar effectieve communicatie voor onze klanten: de makelaars. Of dit nu een nieuwe functionaliteit is, of interessante inzichten uit data-analyse zijn waarmee ze hun voordeel kunnen doen. Zo laat je makelaars niet alleen continu zien wat de voordelen van ons platform en onze producten zijn, maar ook hoe zij hiermee hun vastgoed en diensten beter onder de aandacht van de consument kunnen brengen.

Een mooie uitdaging en een dankbare taak, want makelaars zijn ondernemers, staan midden in de markt én zijn kritisch. Dit stelt hoge eisen aan jou, je kennis van wat er speelt in de markt, je inlevingsvermogen en communicatieskills. Volgens jouw nieuwe collega Hilje ben je dan ook een zeer welkome toevoeging aan het team. ‘We zijn al twintig jaar hét marketingplatform voor makelaars en willen relevant blijven. Zeker nu de markt door krapte onder druk staat, vraagt dat veel aanpassings- en inlevingsvermogen, van onszelf én van de makelaar. Er ligt dan ook een toffe uitdaging voor onze nieuwe collega, waarbij goed luisteren en het proactief meenemen van de makelaar essentieel zijn.’

Wat ga je doen?

Jij stort je met volle overgave op servicegerichte communicatie voor twee verschillende doelgroepen: woningmakelaars en bedrijfsmakelaars. Je schakelt dus moeiteloos tussen verschillende behoeftes. Dat betekent niet dat je alleen briefings voor nieuwsbrieven aan het schrijven bent: je bedrijft communicatie in de breedste zin van het woord. Je denkt actief mee over de communicatiestrategie en kernboodschap, maakt presentaties en organiseert evenementen voor makelaars. Daarnaast werk je binnen het team aan diverse projecten waarbij je onder anderen de Team Lead en Product Marketeer ondersteunt.

Jouw team

Het team Makelaars waar je deel van uitmaakt, bestaat uit ruim dertig gemotiveerde en getalenteerde marketeers, accountmanagers, productowners, designers en engineers uit alle windstreken. Binnen Marketing werk jij hierin nauw samen met je collega’s van Product Marketing, Content, Analytics en CRM. Je rapporteert aan je Team Lead B2B Marketing.

Requirements

Wie ben jij?

Jij weet als geen ander hoe je de voordelen van ons platform en onze producten vertaalt naar een pakkende kernboodschap en die inzet op relevante middelen en kanalen. Je kunt je dan ook goed inleven in de belevingswereld van onze klanten en zet alles op alles om je boodschap op een prettige manier over te laten komen. Daarnaast is stakeholdermanagement je niet vreemd, zowel intern als extern.

Verder herken je jezelf in de volgende vereisten:

 • Je hebt wo of hbo werk- en denkniveau met een achtergrond in bijvoorbeeld communicatie, marketing of psychologie.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in marketingcommunicatie, bij voorkeur een B2B-achtergrond waarbij je gewerkt hebt met meerdere stakeholders.
 • Je hebt een brede interesse in marketing, maar krijgt de meeste energie van communicatievraagstukken en positionering.
 • Je bent extreem klantgericht; vraagt door naar het waarom achter elke verandering, kent de uitdagingen van de klant en vertaalt dat naar relevante communicatie.
 • Je bent sterk in communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent empathisch, maar niet bang om te confronteren om zo de lat richting de klant nóg een stukje hoger te leggen, voor jezelf en het team
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.

Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt (zelfs nu we grotendeels thuiswerken vanwege Covid-19). Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten. 

To case or not to case
Voor de tweede gespreksronde dien je een case voor te bereiden.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Stephanie Klink, via telefoonnummer +31- (0)6 46 87 77 26 of mail naar recruitment@funda.nl.

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.