Yield Manager

Job description


Voor een Yield Manager is funda een prachtige uitdaging. Je hebt namelijk een brede verantwoordelijkheid die reikt van campagne management tot programmatic open market. Samen met een ambitieus team van Yield managers, Mediaconsultants en een Programmatic demand manager werk je aan al onze producten: van hypotheekleads, display ads en programmatic tot aan branded content proposities. Jouw doel? Net zolang aan de knoppen blijven draaien tot je de optimale omzet hebt bereikt.

Maar jij weet, net als wij, dat het niet alleen om hoge cijfers draait. Klanttevredenheid is minstens net zo belangrijk, weet ook jouw collega Niels. “Samen met onze Mediaconsultants ga jij de klanttevredenheid naar een hoger niveau tillen. Dat doe je door het dagelijks monitoren van de performance en het identificeren en initiëren van kansen.”


Wat ga je doen?

Als Yield Manager ben jij dagelijkse basis bezig met het inboeken, plannen, optimaliseren en analyseren van de digital advertentieproducten van al onze inkoopkanalen. Jij bent altijd op zoek naar de meest rendabele balans tussen omzet en klanttevredenheid en maakt daarvoor gebruik van een juiste floorprice strategie en bepaalt met welke SSP’s en DSP’s we samenwerken.

Vanuit jouw positie lever je een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze advertentieproducten. Je geeft namelijk advies over pricing- en optimalisatiemogelijkheden voor directe sales en programmatic deals en je maakt performance analyses en rapportages voor adverteerders en onze Mediaconsultants. Het komend jaar ligt er een mooie uitdaging voor jou klaar: jij gaat het serviceniveau richting onze adverteerders verder opkrikken.


Jouw team

Jij werkt nauw samen met je directe collega Niels, met onze enthousiaste Mediaconsultants Wesley, Miriam, en Claire, onze demand manager Michael en onze nieuwe B2B Marketeer. Je rapporteert aan de Head of Advertising & Sales, Tom.

Requirements

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste Yield manager die houdt van een uitdaging. Je bent ondernemend en volgt de trends in het medialandschap met veel interesse en weet die te vertalen naar commerciële kansen. Verder herken jij je in de volgende vereisten:

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring in een adops of Yield functie binnen online media
 • Je hebt ervaring met programmatic advertising, Google ad manager en verschillende SSP’s
 • Je bent analytisch sterk en overziet de consequenties van de keuzes die je maakt
 • Je bent proactief en zelfkritisch, resultaat- en oplossingsgericht
 • Je bent communicatief sterk en presenteert graag (en goed)
 • Je beheerst de Nederlandse taal (wordt binnen je team gesproken) en Engelse taal (binnen funda) goed
 • En, niet geheel onbelangrijk: je werkt graag in en met een team

Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt (zelfs nu we grotendeels thuiswerken vanwege Covid-19). Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor de tweede gespreksronde dien je een case voor te bereiden.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Kim Thomas, via telefoonnummer +31- (0)6 42 75 47 24 of mail naar recruitment@funda.nl.

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren (maar natuurlijk kunnen we bekijken of het mogelijk is om één van de interviewrondes bij ons op kantoor te doen). Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.