Advertising Technology Manager

Omschrijving


Op ons verlanglijstje voor het nieuwe jaar sta jij met stip op nummer een: een ad tech-topper met grote kennis van de online advertising markt. Iemand die de vernieuwing zoekt en buiten de gebaande paden durft te gaan. Tegelijkertijd ben jij degene bij wie je collega’s aankloppen als ze het overzicht kwijt zijn. Jij bewaakt de kaders, werkt procesmatig en gestructureerd. Want alles wat wij doen, is data driven. Dus ja, jouw goede plannen kun je onderbouwen met cijfers.

Jij staat in de allereerste plaats stevig in je schoenen. Jij kijkt altijd naar voren, dus je wéét ook waar je het over hebt. Je drinkt geregeld koffie bij andere bedrijven, bezoekt congressen en seminars zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Die kennis implementeer je moeiteloos binnen funda, want je vindt het leuk om initiatief te nemen en je collega’s uit te dagen en te inspireren.

Wat ga je doen?
Als Advertising Technology Manager ben je onderdeel van het Advertising Team. Jij houdt het overzicht: je helpt onze yield managers met het optimaliseren, analyseren en inrichten van de systemen. Samen met de Sales Director zet je de strategie uit voor de advertisingtoekomst van funda. Dit betekent keuzes maken over de advertising partners waarmee we samenwerken, ons huidige product portfolio optimaliseren en dit verder uitbreiden met nieuwe initiatieven. Ook werk je mee aan onze data propositie en zorg je voor een optimaal rendement uit onze advertising inventory. Dus nee: een gespreid bedje is het niet. Eerder een Ikea-pakket: alle onderdelen liggen er en jij mag ermee aan de slag. En dat ene schroefje dat altijd ontbreekt? Die neem jij mee.

Jouw team
Je komt terecht in een jong en ambitieus team. Je werkt veel samen met Michael en Niels, onze yield managers, en de andere collega’s uit het Sales Advertising Team. Daarnaast werk je intern veel samen met de afdelingen Product & Engineering en ben je de verbindende schakel tussen de afdelingen Finance, Data en IT. We werken veel met externe partners, jij bent het eerste aanspreekpunt en verzorgt ook de coördinatie met deze partijen. Rapporteren doe je aan Niels, onze Sales Director.

Vereisten

Wie ben jij?

 • Universitair werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting van online media
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van advertising technology en programmatic advertising
 • Beschikt over een sterk netwerk binnen programmatic advertising
 • SSP, DSP, adserver, CMP, DMP, adconfig, SDK, verification partners en API zijn termen die voor jou geen geheimen hebben
 • Minimaal 36 uur per week beschikbaar, liefst 40 uur per week
 • Je bent ondernemend en goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen het advertising technology landschap, zowel aan de buy als de sell side
 • Goede communicatieve en presentatievaardigheden, zelfkritisch, zelfsturend en initiatiefrijk
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal


Wij bieden?
Funda biedt jou één van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch, bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. Sollicitaties verstuurd via de button krijgen voorrang.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van onze Corporate Recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Afhankelijk van de vacature kan een case onderdeel uitmaken van de procedure.


Meer informatie? Bel of Whatsapp recruiter Kim Thomas, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.