Data Engineer

OmschrijvingDe Data Engineer bij funda is een baas met taal. Jij spreekt al onze datatalen en kunt ze moeiteloos in één duidelijk stream omzetten waar iedereen mee kan werken. Op basis van die data weet jij waardevolle informatie te filteren die weer bepalend is in de besluitvorming. Dat maakt jouw functie belangrijk, want data is de sleutel om in de toekomst nog verder te kunnen groeien.

Jij slaat met jouw datatalenknobbel dus een brug tussen onze bestaande systemen (de producten van data) en de consumenten van data. Jij voelt aan wat beide kampen nodig hebben en wat ervoor nodig is om te blijven aansluiten op de verkeersinfrastructuur. Volgens één van jouw collega’s is de baan behoorlijk uitdagend, en wel om deze drie redenen: “De enorme hoeveelheid data waarmee we werken, de uitdaging om verschillende databronnen te integreren en het feit dat onze data een uniek perspectief op de vastgoedmarkt geeft. Dat maakt het echt een speeltuin voor een big data engineer.”

Wat ga je doen?

Jij ontwikkelt, onderhoudt en test data-infrastructuren die de verschillende data van onze systemen en processen vastleggen, integreren en centraliseren. Jij zorgt dat de data toegankelijk is voor onze Data Scientists en Data Analisten en werkt nauw samen met onze andere Data Engineer. Ook help je graag andere teams, die bezig zijn met statistieken te verzamelen. Jij denkt met hen mee over het project en stuurt hen aan door de juiste infrastructuur toe te reiken.

Een van jouw uitdagingen is om ervoor te zorgen dat onze gigantische hoeveelheid historische data een plekje krijgt zodat jouw collega’s daar algoritmes op kunnen uitvoeren. Op dit moment werken wij met verschillende tracking events, maar we hebben nog geen vaste manier. Jij vindt het leuk om na te denken over een slimme en toekomstbestendige manier om dit op te lossen.


Jouw team?

Bij funda stoppen wij onze talenten niet weg in een cubicle op een bedrijventerrein. Als Data Engineer werk je in hartje Amsterdam in het zeer diverse Datateam bestaande uit 7 collega’s. Jouw team bestaat uit twee Back-End Engineers, twee Data Scientists, nog een Data Engineer en jouw Head of Data.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren Data Engineer die pragmatische en praktische technische keuzes maakt. Met jouw werk help je funda snel vooruit en bied je ons de garanties die wij nodig hebben. Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt een afgeronde opleiding in computer science of een soortgelijke studie;
 • Je hebt minstens 4 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt ervaring met ETL-systemen (zoals Airflow), data modelling en data warehousing;
 • Je bent zeer ervaren met het verwerken en/of analyseren van data met SQL en je beheerst belangrijke programmeer- (C#, Java) en/of scriptingtaal (Python, Bash);
 • Je hebt ervaring met het verzamelen van event streams en het transformeren hiervan naar data lakes. Extra fijn: als je ervaring hebt met het integreren van event streams met customer data platforms (zoals Segment en Google Analytics 360);
 • Je hebt ervaring met systemen voor het processen van grote datasets (big data frameworks zoals Spark of Hadoop); bonuspunten voor hands-on ervaring met cloud-native big data platforms (zoals Google Cloud Dataproc of AWS EMR);
 • Je hebt ervaring met cloud infrastructuren/ cloud services (Google Cloud, Azure, AWS);
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal (in zowel woord als geschrift).

Wij bieden
Funda biedt jou één van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch, bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. Sollicitaties verstuurd via de button krijgen voorrang.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van onze Corporate Recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Afhankelijk van de vacature kan een case onderdeel uitmaken van de procedure.


Meer informatie? Bel of Whatsapp recruiter Stephanie Klink, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.