DevOps Engineer

Omschrijving


DevOps is eigenlijk een filosofie, geen functie. Sommigen zien de DevOps Engineer als een developer die een beetje operations doet, anderen juist als een veredelde operations-functie. Maar niet bij funda. Jij werkt samen en doorbreekt de ‘silo’s’. Je zorgt voor eenheid en dat de boel draait. Daarvoor ben je ondersteunend en werk je met continuous integration en continuous deployment.

Elke dag werken aan zo’n high traffic site samen met de beste developers. Ja, dat is uitdagend en ja, dat geeft een kick. Ontwikkelen in de wetenschap dat er miljoenen bezoekers per maand op je vertrouwen. Het is alsof je in mid-air een F16 bijtankt of dat je — zonder vaart te minderen — een servicebeurt uitvoert op een Ferrari.

Wat ga je doen?

Je werk bestaat uit twee pijlers: enerzijds de servers en site laten draaien en anderzijds het ondersteunen van de ontwikkelaars. Dit doe je natuurlijk samen met de senior specialisten, die jou zullen begeleiden en opleiden om als volleerde DevOps-specialist aan de slag te kunnen gaan. Je werkt gelijktijdig aan verschillende projecten en op verschillende niveaus. Scrummend in teamverband. Jij wilt graag de nieuwste technieken leren zoals Docker, wij hosten ook in de Cloud. Uiteraard heb je wel Windows-ervaring en is IIS, SQL Server en configuration management (wij gebruiken Ansible) je niet onbekend.

Jouw team

Jouw team bestaat uit 6 DevOps Engineers en een Service Owner. Ook maak je deel uit van een Core group die het werk van andere productteams faciliteert.

Vereisten

Wie ben jij?

Hoewel jij nog niet zolang als DevOps Engineer werkt, weet jij als geen ander hoe je de balans bewaart tussen de snelheid van het ontwikkelen en de stabiliteit van een productieomgeving. Jij voelt haarfijn aan wanneer het tijd is om stakeholders en collega’s te informeren en bedenkt slimme oplossingen voor IT-automatisering. Ook voldoe je aan de volgende vereisten:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur heb je 1 à 2 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie (stage-ervaring volstaat ook)
 • Kennis van Windows- IIS, en SQL-servers
 • Je hebt affiniteit met configuration management (bijv. Amazon of Azure)
 • Affiniteit met programmeren is een must
 • Ervaring met Linux is absoluut een pre
 • Je beschikt over een analytisch vermogen en je bent in staat prioriteiten te stellen
 • Je bent communicatief vaardig en je werkt servicegericht en probleemoplossend
 • Je kent de ‘Agile’ manier van werken
 • Je vindt het geen probleem om stand-by diensten te draaien.

Wij bieden

Funda biedt jou één van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.

Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch, bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. Sollicitaties verstuurd via de button krijgen voorrang.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van onze Corporate Recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature volgt er na een positive phone screening een code exercise.

Meer informatie? Bel of Whatsapp recruiter Stephanie Klink, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.