DevOps Engineer

OmschrijvingDevOps is eigenlijk een filosofie, geen functie. Sommigen zien de DevOps Engineer als een developer die een beetje operations doet, anderen juist als een veredelde operations functie. Maar niet bij funda. Jij werkt samen en doorbreekt de ‘silo’s’. Je zorgt voor eenheid en dat de boel draait. Daarvoor ben je ondersteunend en werk je met continuous integration en continuous deployment.

Elke dag werken aan zo’n high traffic site samen met de beste developers. Ja, dat is uitdagend en ja, dat geeft een kick. Ontwikkelen in de wetenschap dat er miljoenen bezoekers per maand op je vertrouwen. Het is alsof je in mid-air een F16 bijtankt of dat je — zonder vaart te minderen — een servicebeurt uitvoert op een Ferrari.

Wat ga je doen?

Je werk bestaat uit twee pijlers: enerzijds de servers en site laten draaien en anderzijds het ondersteunen van de ontwikkelaars. Je werkt gelijktijdig aan verschillende projecten en op verschillende niveaus. Scrummend in teamverband. Jij werkt graag met de nieuwste cloud orchestration tools zoals DC/OS en Kubernetes, wij hosten ook in de Cloud. Uiteraard heb je wel Windows-ervaring en is IIS, SQL Server en configuration management (wij gebruiken Ansible) je niet onbekend.


Jouw team
Jouw team bestaat uit 6 DevOps Engineers en een Service Owner. Ook maak je deel uit van een Core group die het werk van andere productteams faciliteert.

Vereisten

Wie ben jij?

Hoewel jij nog niet zolang als DevOps Engineer werkt, weet jij als geen ander hoe je de balans bewaart tussen de snelheid van het ontwikkelen en de stabiliteit van een productieomgeving. Jij voelt haarfijn aan wanneer het tijd is om stakeholders en collega’s te informeren en bedenkt slimme oplossingen voor IT-automatisering. Ook voldoe je aan de volgende vereisten:


 • hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt 2 à 3 jaar relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie
 • Je hebt ervaring met cloud platformen (zoals AWS of Azure)
 • Je hebt ervaring met configuration management (zoals ansible en terraform)
 • Je hebt ervaring opgedaan met het opzetten van infrastructuur vanuit code 
 • Affiniteit met programmeren is een must
 • Ervaring met Linux is absoluut een pre
 • Je beschikt over een analytisch vermogen en je bent in staat prioriteiten te stellen
 • Je bent communicatief vaardig en je werkt servicegericht en probleemoplossend
 • Je kent de agile manier van werken
 • Je vindt het geen probleem om stand-bydiensten te draaien.


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.

Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt (zelfs nu we grotendeels thuiswerken vanwege Covid-19). Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening (en technische opdracht) heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Tessa de Beurs via +31- (0)6 46 87 77 26 of Kim Thomas via +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.