Freelance Recruiter

Omschrijving


Funda is een technologiebedrijf en het grootste online woning platform in Nederland met ambitieuze plannen voor de toekomst om zo de woning zoekers en makelaars nog beter van dienst te kunnen zijn. De belangrijkste resources hiervoor zijn, ja je raad het al; onze mensen!

Dat is waar we jouw skills voor nodig hebben. Ondanks dat funda een oer Nederlands platform is werken er 22 verschillende nationaliteiten. Wij zoeken namelijk de beste mensen en die weet jij wereldwijd te vinden! Als Freelance Recruiter weet jij daarom als geen ander waar je het juiste talent kunt vinden en waar we als funda zichtbaar moeten zijn.


Zo ziet je dag er (ongeveer) uit

Je begint de dag goed vanuit huis en hopelijk ook snel weer deels op kantoor met een (virtuele) koffie samen met Paloma. Even bijpraten en de belangrijkste punten voor deze week met elkaar bespreken. Hoe staat het er met de vacatures voor? Hoog tijd om de binnengekomen sollicitaties door te nemen en heeft die kandidaat trouwens al gereageerd die je gisteren hebt gehunt via LinkedIn? En hoe staat het ervoor met de artikelen voor op de engineering blog? Even polsen bij het redactieteam! Vervolgens rol je door naar een (virtuele) meeting met de Head of Data. Hij heeft namelijk 3 vacatures open staan die zo spoedig mogelijk ingevuld dienen te worden, gezien het behalen van de Q3 doelstellingen daarvan afhangt.


Na de lunch heb je een afspraak met de copywriter om samen met de hiring manager een wervingstekst op te stellen voor de nieuwe Marketeer vacature. Even alle aantekeningen verwerken, en weer dóór, want je hebt een ‘.NET sourcing uurtje’ gepland staan met een van de engineers. Je sluit de dag af met een eerste sollicitatiegesprek voor de rol van een Customer Service Medewerker. Klaar? Bijna. Je ziet dat er een interessante sollicitatie is binnengekomen en je besluit om direct nog even een telefonische intake met de kandidaat voor morgenochtend in te plannen. Als je wilt afsluiten word je verrast met een leuke actie van het team dat remote activiteiten organiseert en bent te nieuwsgierig om niet even te kijken wat voor leuks er op de planning staat.


Oftewel, je houdt je bezig met:

 • Full cycle recruitment 
 • Actief sourcen (talent-pools), omdat de doelgroep die wij zoeken schaars is weet jij als geen ander dat je dagelijks actief in je netwerk moet sourcen naar dé speld in de hooiberg.
 • KPI’s, SLA’s en zaken als ‘time to hire’.
 • Data driven recruitment (meten is weten!)
 • Continue procesoptimalisatie, waarborgen van het recruitmentproces en meedenken in wervingsstrategieen.
 • Strategisch recruitment (forecasting, referral-programma, rapportage).


Jouw team

Recruitment is onderdeel van HR en bestaat uit Evert (CFO), Ilse (HR Manager), Leonie (HR Adviseur), Chantal (HR Officer). Je werkt nauw samen met Paloma (Tech Recruiter). Daarnaast zul je veel samenwerken met de CTO, Engineering Leads en andere hiring managers.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een enthousiaste Freelance Recruiter die als geen ander weet welke recruitment tools je moet inzetten en welke wegen je moet bewandelen om dingen gedaan te krijgen. Je bent sociaal en in notime weet iedereen wie jij bent. Dat moet ook wel, want jij zorgt er persoonlijk voor dat recruitment te allen tijde on top of mind is bij jouw collega’s. Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt minimaal 2 à 3 jaar werkervaring als recruiter 
 • Je bent resultaatgericht en hebt een drive om te scoren, maar verliest daarbij onze kernwaarden; de 6 fundamentals en onze cultuur nooit uit het oog
 • Je bent een netwerker die op z’n tijd hulpvragen durft te stellen
 • Je bent iemand die goed en snel draagvlak weet te creëren bij alle stakeholders
 • Je hebt overtuigingskracht en daadkracht, en gestructureerd werken is echt jouw ding
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend
 • Je bent 32 uur per week beschikbaar tussen februari en ca april 2022

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

To case or not to case
Voor deze vacature maakt een persoonlijkheidstest onderdeel van de selectie uit.

En dan ...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal drie gespreksrondes verwachten.

Meer informatie?

Send an email to recruitment@funda.nl and we will contact you as soon as possible.

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We volgen de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.