Head of Design

Omschrijving

Kom jij ons versterken als Head of Design?Design gaat om meer dan alleen mooie dingen maken. Het is ook de kunst van dingen bruikbaar ma-ken. Als Head of Design bij funda ben je bepalend voor de kwaliteit van ons design en zorg je dat de lat voor wat ‘goed’ is steeds hoger komt te liggen. Je bent verantwoordelijk voor het leiden van ons team van designers, je stroomlijnt de samenwerking met multidisciplinaire productteams en bent de drijvende kracht achter het gebruik en de groei van funda’s visuele taal. Design bij funda is door-dacht, eenvoudig, van hoge kwaliteit en van meerwaarde voor onze gebruikers – zowel consumen-ten als makelaars.


Zoals je vast weet, is funda het leidende vastgoedplatform in Nederland. We zijn een geliefd en be-trouwbaar merk en zijn trots op de rol die we spelen in een van de belangrijkste momenten in ie-mands leven. Met meer dan 4 miljoen terugkerende bezoekers per maand, werken we continu aan het versterken van onze positie, die we benutten om nog meer waarde toe te voegen gedurende de klantreis van een huis zoeken, kopen, verhuizen, er wonen en het weer verkopen. Ons doel? Alle stappen in dit proces zo stressvrij en eenvoudig mogelijk maken, voor kopers en verkopers.


Je baan 

Jij en je team zijn verantwoordelijk voor het samenbrengen van de behoeften van consumenten en makelaars, en een waardevolle gebruikerservaring te creëren die tegemoetkomt aan elk probleem. In je rol als Head of Design heb je de unieke kans om je stempel te drukken op een platform dat een aanzienlijke rol speelt in het leven van bijna alle kopers en verkopers in Nederland. 


Jouw uitdagingen

 • Je stuurt een team getalenteerde designers aan: je legt de lat voor het werk van je team hoog en zorgt ervoor dat ook de rest van de business doordrongen is van het belang van de-sign voor de strategie.
 • Je werkt met Jephta (Research Lead), Angelika (Product Lead Consument) en Jasper (Product Lead Makelaar), verschillende Engineering Leads en stakeholders bij Marketing, Sales, Ser-vice en het Management Team om een productstrategie te definiëren die meetbare waarde heeft.
 • Door je diepe begrip van gebruikersintentie en -gedrag gebaseerd op kennis en data, help je richting geven aan onze researchactiviteiten. Op basis van kennis en data draag je bij aan het verfijnen van de productstrategie en het delen van nieuwe inzichten binnen de organisa-tie.
 • Je ontwikkelt en bouwt verder op onze gebruikerservaring door de behoeften en verwach-tingen van een tweezijdige marktplaats met elkaar in lijn te brengen. Uit jouw koker komen waardevolle oplossingen die de hele journey verbeteren, niet slechts één feature.
 • Of het nou om complexe system designvraagstukken gaat of om een gedetailleerd interac-tieprobleem: jij bent de perfecte sparringpartner.
 • Je legt de lat voor de kwaliteit van design elke dag een stukje hoger en weet de organisatie hierin mee te nemen. Je borgt onze designprincipes en designsysteem met als doel dat alle teams volgens dezelfde uitgangspunten werken én houdt deze levend: je blijft scherp op kansen om deze te optimaliseren. Samenwerken doe je liefst doelgericht en efficiënt.
 • Je helpt actief met het aanscherpen van het visuele aspect van onze brand guide en bege-leidt je team bij het optimaal doorvertalen van funda’s merkidentiteit en brand guidelines in hun werk.
 • Je maakt je hard voor operationele stabiliteit en gezondheid binnen je team en stimuleert carrièregroei door trainingen en processen te faciliteren die bijdragen aan creativiteit, kwali-teit en welzijn.


Je team

Je leidt een team van UX Designers (Rick, Esti en Erik) en werkt samen met je collega-leads Jephta (Research Lead), Angelika (Product Lead Consument) en Jasper (Product Lead Makelaar). Elk multi-disciplinair team heeft een Product Owner (Ugo, Hans, Charley, Jorian) en een onderzoeker (Bloeme en Annika) met wie je ook veel werkt. Je rapporteert aan en werkt nauw samen met Peter (Chief Product Officer).

Functievereisten

Jouw profiel

We zoeken iemand die zowel speler als coach is, teamlid én lead, en die feilloos aanvoelt wanneer het tijd is om snel in actie te komen of juist langer warm te lopen. Maar de meeste aandacht be-steed je aan de behoeftes van onze gebruikers; je hebt talent voor het koppelen van hun feedback naar de onderliggende designissues. Je overtreft graag de verwachtingen en je floreert in situaties met complexe problemen, waarvoor je oplossingen van grote waarde bedenkt.


En naast een fantastische persoonlijkheid, breng jij ook deze eigenschappen met je mee:

 • Vloeiend in Engels (spreken en schrijven; hetzelfde in Nederlands is een bonus).
 • Ervaring met het aansturen van designtalent bij een techbedrijf, marktplaats of e-commer-ceplatform met een grote gebruikersgroep.
 • Oog voor detail en gebrand op het creëren van consistentie in designtaal.
 • Uitmuntende skills op het gebied van design en informatiearchitectuur.
 • Doelgericht en ervaren in het succesvol en feilloos uitvoeren van een productstrategie.
 • Ervaring met het werken in een agile organisatie, het gebruiken van hypothesegedreven pro-ductontwikkeling en verschillende validatietechnieken.
 • Grondige kennis van designtrends, -patronen en -strategieën.
 • Ervaring met het ontwerpen voor interfaces voor web, mobiel en tabletapplicaties.
 • Expert op het gebied van designtools zoals Figma en prototypetools zoals Framer.


Dit bieden we

Funda biedt jou een van de uitdagendste banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, op ons eigen funda-plein met vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis, dan blijf je verbonden via Mi-crosoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor. Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct wel-kom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibel (hybride) thuiswerkbeleid.
 • Vergoedingen voor je telefoon, internet thuis, reiskosten en sportschoollidmaatschap.
 • Bijdrage aan je pensioen: 40% is voor funda, 60% is voor jou.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 2 netto voor elke dag dat je thuiswerkt.
 • Leerbudget voor het bijwonen van congressen en het volgen van cursussen en opleidingen.
 • Ondersteuning voor je mentale gezondheid: telefonisch contact met getrainde professionals om stoom bij af te blazen, praktische tips van te krijgen of gewoon voor een luisterend oor.
 • Tegoed voor babysitters door een samenwerking met het oppasplatform Charly Cares.
 • Zes keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskok