Lead Mobile Engineer

Omschrijving


Een Lead Mobile Engineer bij funda weet van aanpakken en steekt het liefst zelf ook de handen uit de mouwen. Jij bent een ervaren en strategische manager van een team dat bestaat uit slimme en gedreven mobile developers. Dat je een Lead bent, betekent niet dat je niet dicht op het vuur zit: je blijft direct betrokken bij het product, in dit geval mobile engineering (Andoid / iOS / web responsive).


Om de beste gebruikerservaring aan onze miljoenen gebruikers te kunnen garanderen, hebben we een goede architectuur en robuuste code nodig. Al hoeven we dat jou natuurlijk niet te vertellen. Jij focust je op softwareontwikkeling, best practices op het gebied van ontwikkeling, het testen en inrichten van onze apps en jij ownt en ontwikkelt verschillende API’s die onze apps van data voorzien. Als een ervaren multidisciplinaire professional (met zowel native als back-end development ervaring) zorg jij ervoor dat onze mobile strategie continu geoptimaliseerd blijft, balanceer je high quality code en technical debt uit en breng je dit in lijn met de andere development teams.


Wat ga je doen?
Wij geloven dat als je een gedreven engineer alleen laat managen, hij zijn technische focus verliest. Als Lead Mobile Developer ben je daarom niet fulltime manager, maar blijf je ook dicht bij je vak en bouw je actief mee aan het platform. 


Jouw uitdaging

Goed om te weten: dit is een nieuwe rol binnen funda. Wij willen namelijk de functiepariteit vergroten, oftewel: we willen een vergelijkbare ervaring voor onze bezoekers van mobile en web. Dat betekent dat er voor jou niet alleen veel werk ligt, maar ook kansen en uitdagingen.


Jouw team
Je geeft leiding aan een team van ongeveer vier engineers, van junior tot senior. Aan jou de schone taak hen te coachen om het beste uit zichzelf én elkaar te halen.


Vereisten

Wie ben jij?

Jij blinkt uit op het gebied van mobile development en jouw sociale vaardigheden zitten op de juiste plek. Dat moet ook wel, met een team van engineers die rechtstreeks aan jou rapporteren. Je hebt inmiddels al een bak aan ervaring opgedaan op het gebied van development en leiding geven aan een team is je niet vreemd.


Je bent geknipt voor deze rol als je:


 • Minimaal 10 jaar ervaring hebt als engineer, waarvan 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol als (tech) lead.
 • Ervaring hebt met back-end development, specifieker: in het ontwikkelen van gateway API’s/BFF die mobile apps bedienen.
 • Ervaring hebt met iOS en/of Android mobile app development.
 • Mobile client architecture als geen ander goed begrijpt.
 • Goede kennis hebt van de OOP principles.
 • Zeer ervaren bent met Swift, Kotlin en Java.

Extra blij worden we als je ervaring hebt met:


 • C# en .NET
 • Cross platform hybrid mobile apps (zoals React Native, Flutter, Xamarin of Cordova)
 • Location-based en map-centric mobiele applicaties en bijbehorende SDK’s
 • Firebase Analytics/Crashlytics.


Wij bieden

Funda biedt jou één van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.

Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch, bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van één van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Afhankelijk van de vacature kan een case onderdeel uitmaken van de procedure.


Meer informatie?

Bel of Whatsapp recruiter Kim Thomas, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Ook funda neemt COVID-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.