Lead Software Engineer

Omschrijving


Een Lead Software Engineer bij funda is zo veel meer dan een teamleider. Jij stuurt je team aan, maar programmeert ook actief. Dat betekent dat je als gedreven Engineer ook direct betrokken bent bij het product en tegelijkertijd het beste uit jouw team haalt. Dat doe je door op individuele basis met hen aan de slag te gaan op het gebied van persoonlijke groei. Dat maakt jou Lead. Als meewerkend voorman (of -vrouw) zet je verder de standaard in development. Het mag best gezegd worden: het is the best of both worlds.

Jij bent een belangrijke stem in de architectuur, het ontwerp en de ontwikkeling van het platform. Op deze manier draag je bij aan het creëren van de beste gebruikservaring. Tuurlijk is het te gek dat je werkt aan een high traffic-site die iedereen kent (je vrienden, je familie en de buurvrouw). Maar je toekomstige collega Stephan weet nog een goede reden: ‘Je komt te werken in een groeiend bedrijf met moderne technieken als .NET Core en Docker.’

Wat ga je doen?
Wij geloven dat als je een gedreven Engineer alleen laat managen, hij zijn technische focus verliest. Als Lead Software Engineer ben je daarom niet fulltime manager, maar blijf je ook dicht bij je vak en bouw je mee aan het platform. We weten het: dat is een hele uitdaging. Maar daar ben jij niet vies van.

Jouw team

Je geeft leiding aan een team van ongeveer 5 Engineers, van junior tot senior. Aan jou de schone taak hen te coachen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij blinkt uit in softwaredesign of -architectuur en jouw sociale vaardigheden zitten op de juiste plek. Dat moet ook wel, met een team van Engineers die rechtstreeks aan jou rapporteren. Je hebt inmiddels al een bak aan ervaring opgedaan op het gebied van development en leiding geven aan een team is je niet vreemd. Verder voldoe je aan de volgende vereisten: 

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring en minimaal één jaar ervaring in een lead-rol
 • Je hebt ervaring met .NET Frameworks zoals .NET Core
 • Ervaring met search-engines zoals Solr, Elasticsearch of een andere Lucene-based engine
 • Ervaring met modern softwaredesign en -architectuur (CQRS, event sourcing, microservices)
 • Ervaring met cloudservices is mooi meegenomen.


Wij bieden

Funda biedt jou één van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch, bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. Sollicitaties verstuurd via de button krijgen voorrang.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van onze Corporate Recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature volgt er na een positive phone screening een code exercise en ook zal een persoonlijkheidstest worden afgenomen.


Meer informatie? Bel of Whatsapp recruiter Stephanie Klink, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.