Lead Software Engineer

Omschrijving


Een Lead Software Engineer bij funda is zo veel meer dan een teamleider. Jij stuurt je team aan, maar programmeert ook actief. Dat betekent dat je als gedreven Engineer ook direct betrokken bent bij het product en tegelijkertijd het beste uit jouw team haalt. Dat doe je door op individuele basis met hen aan de slag te gaan op het gebied van persoonlijke groei. Dat maakt jou Lead. Als meewerkend voorman (of -vrouw) zet je verder de standaard in development. Het mag best gezegd worden: het is the best of both worlds.

Jij bent een belangrijke stem in de architectuur, het ontwerp en de ontwikkeling van het platform. Op deze manier draag je bij aan het creëren van de beste gebruikservaring. Tuurlijk is het te gek dat je werkt aan een high traffic-site die iedereen kent (je vrienden, je familie en de buurvrouw). Maar je toekomstige collega Stephan weet nog een goede reden: ‘Je komt te werken in een groeiend bedrijf met moderne technieken als .NET Core en Docker.’

Wat ga je doen?
Wij geloven dat als je een gedreven Engineer alleen laat managen, hij zijn technische focus verliest. Als Lead Software Engineer ben je daarom niet fulltime manager, maar blijf je ook dicht bij je vak en bouw je mee aan het platform. Tevens zul je nauw samenwerken met zowel de Product als Marketing Leads om zo gezamenlijk tot een roadmap te komen en elkaar te challengen om de doelstellingen te behalen. Niet voor niets is een van onze kernwaarden "Teamwork pays off".  We weten het: dat is een hele uitdaging. Maar daar ben jij niet vies van.

Jouw team

Je geeft leiding aan een team van ongeveer 10 Engineers, van junior tot senior. Aan jou de schone taak hen te coachen om het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij blinkt uit in softwaredesign of -architectuur en jouw sociale vaardigheden zitten op de juiste plek. Dat moet ook wel, met een team van Engineers die rechtstreeks aan jou rapporteren. Je hebt inmiddels al een bak aan ervaring opgedaan op het gebied van development en leiding geven aan een team is je niet vreemd. Verder voldoe je aan de volgende vereisten: 

 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring en minimaal vier jaar ervaring in een lead-rol
 • Je hebt ervaring met .NET Frameworks zoals .NET Core
 • Ervaring met search-engines zoals Solr, Elasticsearch of een andere Lucene-based engine
 • Ervaring met modern softwaredesign en -architectuur (CQRS, event sourcing, microservices)
 • Ervaring met cloudservices is mooi meegenomen
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift (geen must, wel een pre!).

Wij bieden

Funda biedt jou een van de uitdagendste banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, op ons eigen funda-plein met vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis, dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor. 


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks: soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

To case or not to case
Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken. Tevens zal een persoonlijkeheidstest onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

En dan ...
Als je positief door de telefonische screening (en technische opdracht) heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal drie gespreksrondes verwachten.


Meer informatie?

Stuur ons een mail naar recruitment@funda.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We volgen de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.