Senior Product Owner (freelance)

OmschrijvingPer direct zijn wij op zoek naar een Senior Product Owner voor de duur van 3 maanden.


Als Senior Product Owner (Makelaars) van funda heb je ’t gewoon in de vingers: dat onmiskenbare gevoel voor alle systemen en tools die nodig zijn aan de aanbodzijde van een toonaangevend platform als funda. Jij vertaalt namelijk een complexe productstrategie in heldere acties waarmee de hele organisatie in de juiste richting beweegt. Jij en je team zijn kortom verantwoordelijk voor de hele makelaarskant van funda – en reken maar dat dat een uitdaging is.


Je kent funda als het grootste vastgoedplatform van Nederland. Dat is een positie die we maar wat graag willen behouden. Jij draagt je steentje bij door oplossingen te bedenken voor makelaars zodat zij nog effectiever kunnen worden gevonden door onze vier miljoen unieke gebruikers per maand.


Wat ga je doen?

Met een functie als de jouwe krijg je de kans écht impact te hebben op de organisatie. Dat doe je door goed te prioriteren en door te ondersteunen in de productuitvoering in al zijn facetten. Funda mag dan wel een stabiele basis hebben, wij rusten niet op onze lauweren. Zeker jij niet. Jij bent consistent, kickt op het behalen van doelen en houdt je blik op de toekomst gericht. Of, zoals je collega Peter (Chief Product Officer) het zo treffend kan zeggen: ‘Bij funda hebben we tien succesvolle jaren achter de rug. We bereiden ons voor op de volgende twintig. Jij gaat daaraan bijdragen door de customer journey te herdefiniëren.’


Jouw primaire focus is gericht op de ervaring van de makelaar. Jij bouwt de diensten en hulpmiddelen waarmee makelaars hun aanbod onder de aandacht van de consument brengen. Dat betekent dat jouw initiatieven zowel omzet genereren als de klanttevredenheid van de makelaar verhogen.


Jouw uitdagingen

 • Jij vertegenwoordigt de makelaarskant van funda: je begriipt precies hoe de aanbodzijde van een online marktplaats werkt en hoe je de gebruikers daarvan blij kunt maken.
 • Jij zet je uitstekende kennis van gebruikersgedrag in om ervoor te zorgen dat jouw team de juiste onderzoeken doet en dat het hele funda-team de resultaten daarvan begrijpt.
 • Jij werkt samen met verschillende afdelingen bij funda en draagt zo bij aan een soepel productproces.
 • Jij coördineert tussen teams om zo strategieën af te kunnen stemmen.
 • Jij werkt samen met de afdeling Marketing om ervoor te zorgen dat de communicatie rondom een nieuw product succesvol verloopt.

Jouw team

Je komt te werken in een klein, multidisciplinair Product Development Team. Je rapporteert direct aan Peter, Chief Product Officer. Jouw directe team bestaat verder uit een designer, een scrum master, meerdere engineers en een QA Resource. Je wordt bijgestaan door een researcher, een datateam en een core services team.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent een senior product owner met een analytische of technische achtergrond en hebt eerder gewerkt voor online marktplaatsen of een SaaS-platform. Het kan zomaar zijn dat je eerder bij een groter techbedrijf hebt gewerkt, maar je impact niet direct zichtbaar was. Of je werkte bij een start-up die afhankelijk was van durfkapitaal. Waar je ook vandaan komt, wij geloven dat funda een mooie mix is. Niet te groot, niet te klein, winstgevend én innovatief.

Ook voldoe je aan de volgende technische vereisten:


 • Je hebt 5 tot 10 jaar ervaring als product owner/manager bij een online marktplaats, een SaaS-platform of een adtech-bedrijf.
 • Je bent per direct/op zeer korte termijn beschikbaar voor een periode van 3 maanden (32-40 uur per week.
 • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal uitstekend.
 • Je hanteert een metrics-driven aanpak als het gaat om product development.
 • Je werkt moeiteloos met eindgebruikers, doet gebruikersonderzoek en weet op intelligente wijze je bevindingen terug te vertalen naar je werk.
 • Je werkt net zo lief analytisch als creatief.
 • Je duikt graag in grote projecten en manoeuvreert deze van start naar finish.
 • Je bent op de hoogte van de laatste technologietrends.

Maar dat is niet alles:


 • Je ziet jezelf als een vakman- of vrouw. Je bent trots op de dingen die je maakt.
 • Je begrijpt dat vastgoedmarktplaatsen als funda al lang meegaan, maar dat de succesvolle basiselementen nog wat verfijning kunnen gebruiken om de perfecte gebruikerservaring te kunnen garanderen.
 • Jij snapt dat 1% verbetering per dag jou uiteindelijk 37x beter maakt in een jaar.
 • Jij bent communicatief sterk, maar luistert ook goed naar anderen om uiteindelijk zo goed mogelijk samen te kunnen werken.
 • Je bent doelgericht.

Wij bieden

Funda biedt jou een interim opdracht voor 3 maanden (32-40 uur per week). Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt. Je werkt samen met ruim 130 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt. Elke dag wordt er een verse lunch bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.


Interesse?

Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. Sollicitaties verstuurd via de button krijgen voorrang.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van onze Corporate Recruiter een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.


Meer informatie? Bel of Whatsapp recruiter Stephanie Klink, via telefoonnummer +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.