Senior UX Designer

Omschrijving


Een Senior UX Designer bij funda weet dat UX meer behelst dan het werken met grijze vlakken en wireframing. Het gaat om research, user interface en, natuurlijk, om uitvoerig testen. Samen met jouw collega reseachers en developers zorg je met jouw designtalent voor de best mogelijke gebruikerservaring op funda in business - het platform voor commercieel vastgoed in Nederland. Sterker nog: jullie gaan die gebruikerservaring naar een nóg hoger plan te tillen.


Van het verbeteren van de zoekervaring tot de manier waarop wij gebouwen en units presenteren: jij weet, door veelvuldig te testen en te experimenteren, wat het beste werkt voor onze gebruikers. Ook duik je nóg dieper in de materie en onderzoek je of we bijvoorbeeld makelaars search tool moeten implementeren en, zo ja, hoe dat eruit moet komen te zien. Klinkt interessant? Dat is het ook. Lees vooral verder als je meer wilt weten.


Wat ga je doen?

Als senior designer werk je binnen een scrum team en schakel je met het grootste gemak binnen bestaande teams. Jij brengt jouw user-centred approach mee naar funda om hier aan nieuwe en bestaande features voor funda in business te werken. Jij snapt als geen ander waarom onderzoek belangrijk is en weet welke tools en technieken je moet inzetten om tot waardevolle design-inzichten te komen. De klantbehoefte is namelijk net zo belangrijk als een strak design – zo denkt onze CEO er trouwens ook over.

Jouw team

Als senior UX Designer werk je nauw samen met jouw designcollega’s Arjan, Rick en Elliot en jouw Head of Design, Mark. Daarnaast werk je ook veel samen met Charley, Product Owner en Peter, onze Chief Product Officer. Samen werken jullie als team aan verschillende designprojecten en zal je dus ook heel fundabreed werken.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een sterke teamspeler die weet hoe je met de juiste aanpak, tools en kennis de beste features ontwerpt. Met jouw jarenlange ervaring weet je designs af te leveren die het verschil maken. Voor nu, én de toekomst. Je bent kritisch, nieuwsgierig en bedachtzaam en bent niet vies van een uitdaging. Daarnaast voldoe je aan de volgende vereisten:


 • Je hebt een diploma in design gerelateerde richting.
 • 5+ ervaring als UX Designer, waarvan 1 – 3 jaar bij een online marktplaats.
 • Je beschikt over een sterk portfolio waaruit blijkt dat je een oog voor detail hebt en sterk bent in het oplossen van vraagstukken.
 • Je kunt jouw designkeuzes als geen ander helder onder woorden brengen in Engels, het is mooi meegenomen als je de Nederlandse taal ook spreekt.
 • Je toont veel initiatief en omdat je zowel kritisch als analytisch bent stel je veel vragen.
 • Je kunt zelfstandig een onderzoek opzetten, vragen definiëren, gegevens verzamelen en resultaten analyseren om vervolgens hierop actiepunten te formuleren.
 • Je hebt ervaring met Analytics, met A/B- en MVT-testen.
 • Feedback van stakeholders? Geen probleem. Jij weet hoe je deze feedback samen moet brengen en hoe je hiermee moet werken.
 • Je kent je UX-software, waaronder Sketch.

Wij bieden

Funda biedt jou een van de uitdagendste banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, op ons eigen funda-plein met vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis, dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks: soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?

Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Een aanvullende opdracht kan deel uitmaken van het selectieproces.


Meer informatie?

Stuur ons een mail naar recruitment@funda.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.