Senior UX Designer

Omschrijving

Een Senior UX Designer bij funda weet dat UX meer behelst dan het werken met grijze vlakken en wireframing. Het draait om onderzoek, user interface, en natuurlijk om uitvoerig testen. Samen met jouw collega-researchers en developers til je de gebruikerservaring naar een hoger niveau en daar zijn onze miljoenen gebruikers die op zoek zijn naar hun droomhuis erg mee geholpen.


Dit betekent dat jij je vast gaat bijten in zaken als het verbeteren van de zoekervaring en de manier waarop onze gebruikers op de hoogte blijven van het laatste aanbod. Hiermee draag je actief bij aan het optimaliseren van de zoekfuncties van funda en het toekomstproof maken ervan. Klinkt het interessant? Dat is het ook.

Wat ga je doen?

In deze rol werk je binnen een scrumteam als zelfstandig designer, schakel je gemakkelijk binnen bestaande teams en zet je jouw gebruikersgerichte benadering in om voor funda aan nieuwe en bestaande features te werken. Onderzoek is een belangrijk onderdeel van jouw werk en jij weet als geen ander welke tools en technieken je moet inzetten om tot waardevolle designinzichten te komen. De klantbehoefte is namelijk net zo belangrijk als een strak design – zo denkt onze CEO er trouwens ook over. 


Jouw team

Als Senior UX Designer werk je nauw samen met jouw designcollega’s Esti, Arjan, Rick en Mark, onze Head of Design. Daarnaast werk je ook veel samen met Hans, de Product Owner van Team Search, onze Product Lead Angelika en Peter, Chief Product Officer. Samen werken jullie aan verschillende designprojecten; je zal dus heel funda-breed werken.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een sterke teamspeler die weet hoe je met de juiste aanpak, tools en kennis de beste features ontwerpt. Met jouw jarenlange ervaring weet je designs af te leveren die het verschil maken. Voor nu én voor de toekomst. Je bent kritisch, nieuwsgierig en bedachtzaam en bent niet vies van een uitdaging. Daarnaast voldoe je aan de volgende vereisten:


 • Je hebt een diploma in designgerelateerde richting
 • Je hebt 5+ jaar ervaring als UX designer, waarvan 1 tot 3 jaar bij een onlinemarktplaats
 • Je bent fulltime (40 uur) per week beschikbaar
 • Je beschikt over een sterk portfolio waaruit blijkt dat je oog voor detail hebt en sterk bent in het oplossen van vraagstukken
 • Je kunt jouw designkeuzes als geen ander helder onder woorden brengen in het Engels, het is mooi meegenomen als je de Nederlandse taal ook spreekt
 • Je toont veel initiatief en omdat je zowel kritisch als analytisch bent, stel je veel vragen
 • Je kunt zelfstandig een onderzoek opzetten, vragen definiëren, gegevens verzamelen en resultaten analyseren om vervolgens hierop actiepunten te formuleren
 • Je hebt ervaring met Analytics en met A/B- testen
 • Feedback van stakeholders? Geen probleem. Jij weet hoe je deze feedback samen moet brengen en hoe je hiermee moet werken
 • Je kent je UX-software, waaronder Figma


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, met ons eigen funda-plein en vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis, dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen we voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor.

Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen)
 • Flexibele werktijden
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd)
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse? 

Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert 

Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera! 

Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

To case or not to case 

Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken.


En dan ... Als je positief door de telefonische screening en technische opdracht heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.


Meer informatie? 

Stuur ons een mail naar recruitment@funda.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.Ook funda neemt COVID-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren (maar natuurlijk kunnen we bekijken of het mogelijk is om één van de interviewrondes bij ons op kantoor te doen). Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.