Senior UX Designer (Brokers Team)

Omschrijving


Een Senior UX Designer bij funda weet dat UX meer behelst dan het werken met grijze vlakken en wireframing. Het draait om onderzoek, user interface en natuurlijk om uitvoerig testen. Jij weet namelijk als geen ander wat werkt voor onze gebruikers en zal testen initiëren om jouw designplannen te ondersteunen.


Van het ontwerpen van een nieuw premium product voor makelaars tot het verbeteren van de gebruikerservaring van de consument bij het inplannen van een bezichtiging van een huis: samen met jouw collega-researchers, developers en marketeers help je bij het plannen en uitvoeren van uitdagende designvraagstukken. Daarmee heb je niet alleen ongelooflijk veel impact op het werk van de makelaar, weet jouw collega Mark, Head of Design. “Maar help je ook consumenten, die door jouw ontwerpen hun huis onder optimale omstandigheden kunnen verkopen.” Klinkt interessant? En of! Lees snel verder als je meer wilt weten.


Wat ga je doen?

In deze rol zal je aan verschillende onderwerpen binnen een roadmap werken. Met jouw gebruiksgerichte benadering werk je aan nieuwe en bestaande features voor makelaars en consumenten op funda.nl, fundadesk.nl, e-mails en onze apps.


Samen met Annika, onze User Researcher voor Team Makelaars, doe je onderzoek naar de meest relevante methodes en technieken om onze gebruikers nog beter te leren kunnen. Jij weet namelijk als geen ander dat research belangrijk is binnen UX en dat deze waardevolle inzichten je helpen om nóg betere designkeuzes te maken. Ontwerpen maken die aansluiten bij de doelen, behoeften en verwachtingen van de klant is jouw doel. En dat doel is goud waard.


Jouw team

Team Makelaars is verantwoordelijk voor de betaalde producten van het funda platform. Dat betekent dat jullie een betalende klantengroep tevreden moeten houden. Als UX Designer ben je een belangrijke schakel in het bereiken van dit doel. Je werkt nauw samen met je designcollega’s Esti,  Rick en Mark, onze Head of Design. Daarnaast werk je binnen een Scrum team van acht collega’s en schakel je regelmatig met Jasper (Product Lead), en Anouk (Product Marketeer). Ook zal je regelmatig te maken krijgen met Peter, onze Chief Product Officer. Samen werken jullie aan verschillende designprojecten; je zal dus heel funda-breed werken.

Functievereisten

Wie ben jij? 

Jij bent een sterke teamspeler die weet hoe je met de juiste aanpak, tools en kennis de beste features ontwerpt. Met jouw jarenlange ervaring weet je designs af te leveren die het verschil maken. Voor nu én voor de toekomst. Je bent kritisch, nieuwsgierig en bedachtzaam en bent niet vies van een uitdaging. Daarnaast voldoe je aan de volgende vereisten: 

 • Je hebt een diploma in designgerelateerde richting 
 • Je hebt 5+ jaar ervaring als UX designer, waarvan 1 tot 3 jaar bij een onlinemarktplaats 
 • Je bent 32 - 40 uur per week beschikbaar 
 • Je beschikt over een sterk portfolio waaruit blijkt dat je oog voor detail hebt en sterk bent in het oplossen van vraagstukken 
 • Je kunt jouw designkeuzes onderbouwen in het Nederlands en Engels  
 • Je toont veel initiatief en omdat je zowel kritisch als analytisch bent, stel je veel vragen 
 • Je kunt zelfstandig een onderzoek opzetten, vragen definiëren, gegevens verzamelen en resultaten analyseren om vervolgens hierop actiepunten te formuleren 
 • Je hebt ervaring met Analytics, met A/B- testen en met MVT testing  
 • Feedback van stakeholders? Geen probleem. Jij weet hoe je deze feedback samen moet brengen en hoe je hiermee moet werken 
 • Je kent je UX-software, waaronder Figma 


Wij bieden 

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, met ons eigen funda-plein en vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis, dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen we voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor. 

Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je: 


 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen) 
 • Flexibele werktijden 
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen 
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd) 
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack. 
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven. 
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons. 


Interesse?  

Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten: 


Je solliciteert  

Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen. 


Hoera!  

Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening. 


To case or not to case  

Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken. 


En dan...  

Als je positief door de telefonische screening en technische opdracht heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten. 


Meer informatie?  

Stuur ons een mail naar recruitment@funda.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 


Ook funda neemt COVID-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren (maar natuurlijk kunnen we bekijken of het mogelijk is om één van de interviewrondes bij ons op kantoor te doen). Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.