Software Engineer (Platform Team)

OmschrijvingEen Software Engineer bij funda is maar wat trots dat zij of hij mag werken aan oplossingen die miljoenen gebruikers per dag beïnvloeden. Dat is nogal wat. Funda mag dan vooral bekend zijn als dé plek waar je een huis (ver)koopt, maar we zijn meer dan dat. Achter de schermen bouwen we aan een platform waar we bezoekers helpen met alle belangrijke zaken rondom het kopen en verkopen van hun huis. Als jij gek bent op technologische uitdagingen, positief wilt bijdragen en beïnvloeden en dagelijks wil werken met de nieuwe cloudtechnologie, dan zit je goed bij ons.

Je collega’s hier weten dat een Software Engineer de banen voor het uitzoeken heeft. En toch zitten zij bij funda; ze werken hier met de slimste mensen aan een A-merk. Ze bouwen features van begin tot einde en verbeteren die keer op keer. En alsof dat nog niet genoeg is: bij funda krijg je de vrijheid om oplossingen te bedenken die hun weerslag hebben op 77 miljoen bezoeken per maand.


Wat ga je doen?

Als Software Engineer word je voor deze functie onderdeel van het Platform Team. Dit team is de schakel tussen infrastructuur en services. Je helpt om de werklast van de collega’s van Product Development wat te verminderen door herbruikbare modules en coaching aan te bieden. Je schakelt daarnaast tussen verschillende teams en divisies om ervoor te zorgen dat data altijd binnen handbereik is. Op die manier kunnen nieuwe features makkelijk worden gebouwd. Met jouw werk heb je de vrijheid om dingen precíés zo te ontwerpen als jij denkt dat het beste is. Een hele verantwoordelijkheid – een die we graag aan je overlaten.


Een van de grote projecten waar je het komende half jaar aan zal werken, is het bouwen van een geheel nieuwe communicatietool om onze consumenten nóg beter te helpen bij het vinden van hun droomhuis. Met behulp van jouw ontwerp is het voor onze Product Teams nog makkelijker om consumenten aan hun mouw te trekken over dat ene huis dat ze bekeken. Met behulp van onze datatool Segment help jij het Product Team precies begrijpen op wie ze zich kunnen richten. Met een miljoen e-mails die we elke maand uitsturen, is dat wel zo handig. Door die data inzichtelijk te maken, maak je het werk van je collega’s een stuk makkelijker. En wie wil dat nou niet?


Jouw Team

Het Platform Team bestaat uit Oriol, Aleix en Tom, drie Backend Developers. Aan het hoofd van de groep staat Lead Backend Andries. Omdat het team klein (maar fijn) is, wordt jouw input zeer gewaardeerd. Samen denk je na, beslis je én maak je een blauwdruk van hoe development bij funda eruitziet. Denk je graag buiten de gebaande kaders? Leuk! Er is in dit team genoeg ruimte voor nieuwe ideeën, experimenten, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. En mocht iets niet lukken, geen probleem: van elkaars fouten leren we.


Functievereisten

Wie ben jij?

Jouw hoofd loopt over van de innovatieve ideeën. Anderen overtuigen en het doorbreken van oude werkwijzen zie jij als een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat jouw plannen tot uitvoering komen. Samenwerken speelt daarbij een belangrijke rol. Je krijgt er energie van om samen met andere teams doelen te bereiken en je begrijpt dat communicatie daar een grote rol in speelt. Door actief op zoek te gaan naar feedback en verbeterpunten, maak jij jezelf en je werk elke dag een stukje beter.

Daarnaast herken je je in het volgende:

 • Je hebt minimaal 3 jaar aan relevante development werkervaring
 • Je hebt ervaring met het bouwen en monitoren van (high volume) websites
 • Je kent de weg in ASP.NET en C#
 • Agile werken is je niet vreemd (wij scrummen)
 • Test-Driven Development (TDD) is iets waar je bekend mee bent
 • Je weet hoe je application delivery pipelines moet opzetten
 • Je hebt een DevOps mindset en hebt hier aantoonbare ervaring mee
 • Heb je eerder in Datadog gewerkt? Perfect! Een andere alerting en monitoring tool is ook goed – zolang je maar ergens ervaring mee hebt.
 • Je hebt ervaring met clouddevelopment. Het is helemaal mooi meegenomen als dat in Azure is, maar andere grote cloudproviders zijn ook welkom.
 • Infrastructure as code heeft geen geheimen voor jou. Bonuspuntje als je ervaring hebt in Terraform.


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening (en technische opdracht) heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken. 


Meer informatie? 

Bel of whatsapp recruiter Kim Thomas via +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.