Lead Advertising Sales

Job description


De lead sales advertising bij funda is geen spreadsheetmanager. Jij bent een veelzijdig meewerkend voorman- of vrouw die niet alleen sturing geeft aan een team en meedenkt over de strategie en proposities, maar óók zelf contracten afsluit en meegaat naar klantmeetings met nationale adverteerders en mediabureaus. Die combinatie heeft voor jou een grote toegevoegde waarde: omdat je dicht op het vuur zit, weet je als geen ander wat jouw team nodig heeft om te excelleren in hun rol.

Jij weet namelijk precies waar jouw mensen mee bezig zijn en wilt met hen de diepte ingaan. Dat vereist een zekere senioriteit en veel empathisch vermogen. Maar dat maakt de baan ook juist zo uitdagend, weet jouw collega Tom. “Je gaat werken met een geweldig team gedreven professionals. Als Lead voel jij haarscherp aan wanneer je verantwoordelijk neemt en geeft. Met jouw bijdrage aan het succes van het salesteam zet jij advertising nóg beter op de kaart – zowel binnen, als buiten funda.”


Wat ga je doen?

Jij stuurt een vierkoppig advertising team aan dat louter voor ambitieuze targets gaat. Dit team bestaat uit mediaconsultants en een programmatic demand manager. Zij draaien al jaren mee in de business en willen niet liever dan succesvol zijn. Jij ondersteunt hen in hun werk, monitort met hen trends in de markt en ziet erop toe dat de nieuwe structuur en aanpak wordt geborgd. Hierbij gaan we het komende jaar nauwer samenwerken met nationale adverteerders en mediabureaus. Hierbij gaat het team planmatig te werk. Op regelmatige basis verzorg je omzet- en salesrapportages en voorzie je deze van onderbouwing.


Je denkt mee over de strategie voor advertising en bepaal je hoe de proposities eruit komen te zien. Daarnaast zorg je in samenwerking met je team ervoor dat het aantal key accounts binnen funda wordt uitgebreid. Met nationale adverteerders en mediabureaus bouw je duurzame relaties op, onderhandel je over de grotere (jaar)contracten. We zetten het komend jaar in op grotere en exclusieve partnerships met grote A-merken die toegevoegde waarde bieden aan de customer journey. Aan jullie de schone taak om volop out-of-the-box te denken om met custom oplossingen te komen.


Jouw team

Jouw team bestaat uit mediaconsultants Miriam, Wesley en Claire en, onze programmatic demand manager. Daarnaast werk je veel samen met onze nieuwe B2B marketeer  <link naar vacature> en Tom, jouw Head of Advertising & Sales.

Requirements

Wie ben jij?

Jij hebt als manager al enige jaren ervaring en weet hoe je met de juiste aanpak, sociale skills en advertising kennis het beste uit een team haalt. Je luistert goed naar hun behoeften en houdt tegelijkertijd vinger aan de pols om te zorgen dat jullie samen de juiste koers varen. Verder herken jij jezelf in de volgende vereisten:

 • Je hebt 2 tot 5 jaar ervaring als een sales lead
 • Je hebt ervaring met werken met verschillende stakeholders en bent in staat strategische keuzes te maken
 • Je bent een sterke onderhandelaar
 • Je werkt resultaat gedreven maar verliest het menselijk aspect nooit uit het oog
 • Bij voorkeur ervaring in online mediasales. Ervaring in programmatic advertising is een pre.


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Op een geweldig kantoor in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Je bent er binnen 2 tramhaltes vanaf Amsterdam CS, oftewel: 5 minuten fietsen of 15 minuten lopen. Het is maar net waar je zin in hebt.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct thuis voelt (zelfs nu we grotendeels thuiswerken vanwege Covid-19). Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden
 • Lease auto
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, congressen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit uitgeleerd bent. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.


Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert:
Dat doe je door je cv inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal twee gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor de tweede gespreksronde dien je een case voor te bereiden.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Kim Thomas, via telefoonnummer +31- (0)6 42 75 47 24 of mail naar recruitment@funda.nl.

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren (maar natuurlijk kunnen we bekijken of het mogelijk is om één van de interviewrondes bij ons op kantoor te doen). Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan cv's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.