Overslaan naar content

Veelgestelde vragen

En vooral: antwoorden 

Solliciteren 

Welke informatie verwachten jullie op mijn cv?

Naast wat je normaal gesproken op je cv zet, zoals werkervaring en opleidingen, lezen we graag op welke prestaties je trots bent (in plaats van een opsomming van je takenpakket). Voel je vrij om bijlagen of links mee te sturen ter illustratie.

Moet ik een motivatiebrief meesturen? 

Dat waarderen we zeer. Maar het hoeft geen brief te zijn – zolang je ons maar vertelt waarom je denkt dat deze functie jou op het lijf geschreven is, en specifiek: waarom funda.  

Ik woon buiten Europa. Kan ik nog steeds solliciteren?

Alle sollicitanten zijn welkom. We kunnen een visum verzorgen voor elk land. We nemen wel in overweging hoe lang, ingewikkeld en betrouwbaar het visumaanvraagproces is bij het besluiten of we wel of niet met je doorgaan als kandidaat.

Hoe kan ik mijn sollicitatie indienen?

Voor een eerlijk en wettelijk kloppend verloop nemen we alleen sollicitaties aan die via onze carrièrepagina zijn ingediend. We reageren niet op sollicitaties per e-mail.

Ik heb mijn sollicitatie ingediend. En nu?

Een piepklein beetje geduld hebben 😉 We streven ernaar binnen een week te reageren. Dan hoor je van ons of we verder kennis willen maken, of we meer informatie nodig hebben of dat we besloten hebben niet met je verder te gaan.

Hoe weet ik of jullie mijn sollicitatie goed hebben ontvangen?

Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een automatische bevestigingsmail. Niet ontvangen? Neem dan even contact op via recruitment@funda.nl.

Hoe snel hoor ik of ik doorga naar de volgende ronde?

Je recruiter geeft je een tijdspad voor de functie waarop je solliciteert. Je kunt ervan uitgaan dat je binnen een week na je gesprek nieuws krijgt over het vervolg.

Hoelang duurt het sollicitatieproces van begin tot eind?

We mikken op zo snel mogelijk, gemiddeld duurt het proces vier weken. Het kan iets langer (of korter!) duren afhankelijk van wie wanneer beschikbaar is. Hoe dan ook, onze recruiter houdt je op de hoogte van waar je bent in het proces.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit als ik in het buitenland woon?

Dan doen we alle interviews online. Check onze pagina Zo werven we voor de stappen die je kunt verwachten.

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke data na solliciteren?

Aangenomen! En nu?

Hoeveel tijd zit er tussen het accepteren van het aanbod en het ontvangen van het contract?

We streven naar maximaal een week. Die tijd hebben we nodig voor het opvragen van alle benodigde gegevens, het opstellen van het contract en het interne goedkeuringsproces.

Wat voor contract kan ik verwachten?

Je begint met een eenjarig contract. Daarna, als we allebei blij zijn, kunnen we dat omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Hoe werkt het als ik moet emigreren voor funda?

We doen ons best om de overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. Hier lees je (in het Engels) meer over emigreren om bij funda te werken.

Werken bij funda

Wanneer begin ik?

Zsm 😉 Je contract start op de eerste dag van de maand – welke maand, dat is afhankelijk van je opzegtermijn

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste week?

We hebben een onboardingprogramma opgezet voor iedereen die begint bij funda. Je start de maand tegelijk met andere newbies (gemiddeld drie per maand) – wel zo gezellig. Je eerste dagen zijn gevuld met presentaties van alle afdelingen en het ontmoeten van ET-leden en collega’s. Je wordt wegwijs gemaakt bij funda over onze manier van werken, onze cultuur en alles wat je nodig hebt voor je werk: van wachtwoorden tot de snelste weg naar de snackhoek. Natuurlijk zorg je eigen team voor een warm welkom en een soepele transitie naar hun dagelijkse praktijk. En voor je het weet, rol je maand twee alweer in, en verwelkom je nieuwe newbies 😊 

Kan ik vanuit het buitenland voor funda beginnen met werken en na een paar maanden naar Nederland verhuizen?

Helaas niet. Voor een vliegende start is het belangrijk dat je in Nederland bent voor de onboarding en om alle apparatuur te krijgen die je nodig hebt.  

Zijn flexibele werkuren mogelijk bij funda?

We zijn heel flexibel en veel is mogelijk, maar altijd in overleg en zolang jouw behoeften en die van funda elkaar niet bijten. Parttime werken, job sharing, thuiswerken – het gebeurt hier allemaal. We bekijken de mogelijkheden voor flexibel werken per geval. Als flexwerken belangrijk voor je is, bespreek dit dan met je recruiter, om erachter te komen of dit past bij de bewuste functie.  

Kan ik van teams wisselen binnen funda?

Zeker. Als jij en je Lead op één lijn zitten over wisselen van teams, is dit mogelijk. Blijft je werk inhoudelijk hetzelfde, dan is het proces simpel: doen. Wil je van rol of afdeling wisselen? Dan volgt er een intern sollicitatieproces.

Ook belangrijk: wat schuift het? 

Hoe komt mijn salaris tot stand?

Je salaris hangt van een aantal factoren af. Allereerst: je rol en verantwoordelijkheden. Ten tweede: de marktwaarde van de rol en de waarde daarvan voor funda. Tot slot: je ervaring, vaardigheden en senioriteit. We laten onze salarissen door een extern bureau benchmarken tegen de markt zodat we je een competitief salaris bieden. En omdat we transparantie over compensatie en groeiperspectief belangrijk vinden, hebben we een voor iedereen toegankelijk salarishuis en salarisstructuur. 

Hoe werkt de bonusstructuur?

Je jaarlijkse bonus is deels afhankelijk van je persoonlijke prestatie en deels van de prestatie van het bedrijf. Onze bedrijfsdoelen worden gesteld door ons ET en bestuur, en zijn gebaseerd op omzet en klanttevredenheid. Aan het begin van elk jaar formuleren we samen je persoonlijke doelen die we gedurende het jaar evalueren. In hoeverre je ze haalt, bepaalt je bonus. Maximaal kun je een bonus van 1,5 keer je maandsalaris ontvangen (max 0,75 op basis van persoonlijke prestatie en max 0,75 op basis van bedrijfsprestatie).

Hoe is de jaarlijkse salarisverhoging geregeld?

We passen de salarissen één keer per jaar aan na de beoordelingsronde. Natuurlijk houden we ook zo veel mogelijk rekening met inflatie. Tijdens je beoordeling kijken we naar je prestaties en de manier waarop je onze fundamentals uitdraagt. Als alles meezit, kun je een salarisverhoging van 1% tot 6% verwachten.

Nog meer vragen?

Bel gerust met een van onze recruiters, dan heb je binnen no time antwoord.