Overslaan naar content

Tech

Bouwen voor heel Nederland*

*Digitaal uiteraard

In twintig jaar tijd is funda aardig geëvolueerd. Van de ‘cloud’ had in 2001 natuurlijk nog niemand gehoord. Inmiddels runt ons bedrijf volledig op microservices die allemaal native in de cloud leven. En we blijven continu zoeken naar nieuwe technieken om onze gebruikers een nog betere ervaring te geven.

Hier gaat ons tech-hart sneller van kloppen 

Momenteel zijn we onze search compleet aan het transformeren. Onze overstap van Solr naar Elasticsearch en Appbase geeft nieuwe mogelijkheden om te filteren, zoekopdrachten op te slaan en objecten te volgen. Het adopteren van Flutter is een andere belangrijke mijlpaal, waardoor onze developers op verschillende platformen kunnen werken aan nieuwe producten. Daardoor hoeven we niet meer voor elke native app apart te ontwikkelen en bouwen we toe naar pariteit.    

Op het gebied van data zijn we in Nederland een van de eersten die van ETL (extract, transform, load) bewegen naar ELT (extract, load, transform). Daardoor kunnen we onze data flexibeler vormgeven. Op basis van data over interacties op ons platform kunnen we inschattingen maken over intentie (koop/huur/verkoop) en trends in vraag en aanbod. Enorm waardevolle inzichten die we willen gebruiken om beweging in de markt te creëren.  

‘Bij funda werken we op de millimeter. Want met miljoenen gebruikers en dagelijkse bezoeken rust er een flinke verantwoordelijkheid op onze schouders. We kunnen niet stagneren. We kunnen niet alsmaar hetzelfde blijven doen. Dus dat doen we ook niet. Een van onze doelen dit jaar is om objecten nog sneller op ons platform te plaatsen – zo snel als de technologie toelaat. In de huidige woningmarkt kunnen we daarmee echt het verschil maken voor onze gebruikers.’  

Eduardo Neves

Funda in cijfers

gebruikersaccounts, +78.000 nieuwe elke maand (dus vergeef ons als dit cijfer alweer achterhaald is)

pods die noeste arbeid leveren in ons Kubernetes cluster

zoekopdrachten per dag (probeer dat aantal maar eens in M&M’s te eten) 

software deployments per dag 

aan dagelijkse logs (succes met bijlezen)

engineering collega’s (maar liefst 40 procent van ons hele team) 

servers met 900 cores die onze applicaties runnen (nogal wat paardenkracht) 

aan data brengen we dagelijks naar onze gebruikers (graag gedaan)

We stellen je graag voor aan onze tech stack 

Leesvoer voor op je backlog