Skip to content

Data Engineer

AmsterdamEngineering

Functieomschrijving

De Data Engineer bij funda is de koning of koningin in vertalen. Jij spreekt al onze datatalen en kunt ze moeiteloos in één duidelijke stream omzetten waarmee iedereen kan werken. Op basis van die data weet jij waardevolle informatie te filteren die bepalend is in de besluitvorming. Dat maakt jouw functie belangrijk, want data is de sleutel om in de toekomst nog verder te kunnen groeien.

Jij slaat met jouw datatalenknobbel dus een brug tussen onze bestaande systemen (de producten van data) en de consumenten van data. Jij voelt aan wat beide kampen nodig hebben en wat ervoor nodig is om te blijven aansluiten op de verkeersinfrastructuur. Volgens een van jouw collega’s is de baan behoorlijk uitdagend en wel om deze drie redenen: ʻDe enorme hoeveelheid data waarmee we werken, de uitdaging om verschillende databronnen te integreren en het feit dat onze data een uniek perspectief op de vastgoedmarkt geeft. Dat alles maakt het echt een speeltuin voor een big data engineer.ʼ

Wat ga je doen?

Je ontwikkelt, onderhoudt en test data pipelines die de verschillende gegevensstromen uit al onze systemen en processen vastleggen, integreren en centraliseren. Je bent er verantwoordelijk voor dat gegevens toegankelijk en klaar zijn voor analyse door zowel Data Scientists als Data Analisten. Je werkt samen met onze Data Scientists en Data Analisten en stelt teams in staat om metrics te verzamelen, te meten en te presenteren, terwijl je nadenkt over het project waaraan ze hierna gaan werken. We hebben iemand nodig die de teams daarbij helpt door ervoor te zorgen dat de juiste gegevens beschikbaar, gemakkelijk toegankelijk en betrouwbaar zijn.

Jouw uitdaging

Wij verzamelen zo’n een miljard gebruikersinteracties per maand. Dat is een gigantische hoeveelheid data en jij bent verantwoordelijk om deze interacties samen met data vanuit verschillende andere bronnen te integreren in BigQuery. Jij houdt je bezig met dataverrijking, het optimaliseren via kerntabellen en het aggregeren van nieuwe modellen voor dashboarding. Je werkt aan projecten als het maken van datasets voor machine learning (in samenwerking met onze Data Scientists) tot het direct terugkoppelen van data naar producten van funda.

Jouw team
Het huidige multidisciplinaire datateam bestaat uit een Data Engineer (Darya), een Data Scientist (Edwin) en drie Data Analisten (Ruben, Esther en Eveline). De grootste uitdaging hierbij is het vinden van de juiste balans om met een multidisciplinair team mensen met verschillende werkwijzen en achtergronden aan te sturen. Ook werk je nauw samen met de service owner van het team (Stephen) en Eduardo, de CTO.

Vereisten

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren Data Engineer die pragmatische en praktische technische keuzes maakt. Met jouw werk help je funda snel vooruit en bied je ons de garanties die wij nodig hebben. Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt een afgeronde opleiding in computer science of een soortgelijke studie.
 • Je hebt 4+ jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met workflow orchestrator tools (zoals Airflow), data modelling en data warehousing.
 • Je bent zeer ervaren met het verwerken en/of analyseren van data met SQL en beheerst belangrijke programmeer- en/of scriptingtaal (bij voorkeurPython)
 • Je hebt ervaring met het verzamelen van event streams, het transformeren/modelleren naar kern- en geaggregeerde tabellen voor gebruik. We vinden het extra fijn als je ervaring hebt met het integreren van event streams met customer dataplatforms (zoals Segment).
 • Je hebt ervaring met cloud data warehouses en services (zoals Google BigQuery, Azure Cloud, Kubernetes).
 • Mooi meegenomen: ervaring met systemen voor het verwerken van grote datasets (big data processing frameworks zoals Spark).
 • Je hebt ervaring met cloud infrastructure/cloud services (Google Cloud, Azure, AWS).
 • Je hebt goede beheersing van de Engelse taal.

O ja, we leggen je ook graag in de watten:

 • Jaarlijkse bonus van maximaal 1,5 keer je maandsalaris
 • Hybride werken met één vaste kantoordag
 • 25 betaalde vakantiedagen en de mogelijkheid om er meer bij te kopen
 • Contracturen (32/36/40) zijn bespreekbaar
 • 60% bijdrage aan je pensioen
 • Een leerbudget van € 2000 per jaar plus onbeperkt toegang tot digitale cursussen aan onze eigen fundacademy
 • Een netto vergoeding voor je telefoon en internet van maximaal € 85 per maand
 • Een thuiswerkvergoeding van € 2 per dag
 • Volledige reiskostenvergoeding voor kantoordagen (vanaf 5+ km woon-werkverkeer).
 • Onbeperkt toegang tot mentale support via OpenUp, inclusief telefonische consulten met psychologen om stoom bij af te blazen, praktische tips van te krijgen of gewoon voor een luisterend oor
 • De mogelijkheid om 14 dagen per jaar vanuit het buitenland (EU/EER) te werken en eens per 3 jaar een (onbetaalde) sabbatical van 3 maanden op te nemen
 • Betaald abonnement op geselecteerde gyms en regelmatige massages op kantoor
 • Lunch op kantoor, vers bereid door onze huiskoks
 • Feestjes, teamuitjes én een cadeautje voor je verjaardag. Of zomaar, omdat het kan.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal drie gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken.

Lees meer over ons aannameproces Careers page.

Wij regelen de watten. Jij mag erin gaan liggen.