Data Engineer

Omschrijving


De Data Engineer bij funda is de koning of koningin in vertalen. Jij spreekt al onze datatalen en kunt ze moeiteloos in één duidelijke stream omzetten waarmee iedereen kan werken. Op basis van die data weet jij waardevolle informatie te filteren die bepalend is in de besluitvorming. Dat maakt jouw functie belangrijk, want data is de sleutel om in de toekomst nog verder te kunnen groeien.

Jij slaat met jouw datatalenknobbel dus een brug tussen onze bestaande systemen (de producten van data) en de consumenten van data. Jij voelt aan wat beide kampen nodig hebben en wat ervoor nodig is om te blijven aansluiten op de verkeersinfrastructuur. Volgens een van jouw collega’s is de baan behoorlijk uitdagend en wel om deze drie redenen: ʻDe enorme hoeveelheid data waarmee we werken, de uitdaging om verschillende databronnen te integreren en het feit dat onze data een uniek perspectief op de vastgoedmarkt geeft. Dat alles maakt het echt een speeltuin voor een big data engineer.ʼ

Wat ga je doen?

Jij ontwikkelt, onderhoudt en test data-pipelines die de verschillende data van onze systemen en processen vastleggen, integreren en centraliseren. Jij zorgt dat de data toegankelijk is voor onze Data Scientists en Data Analisten en samen met hen stel je andere teams in staat om metrics te verzamelen, meten en presenteren. Jij denkt met hen mee over het project en stuurt hen aan door ze de juiste infrastructuur toe te reiken en ervoor te zorgen dat de juiste data voorhanden is.

Als je nieuwsgierig bent waar we in 2020 aan gewerkt hebben, bekijk dan het interview van onze Head of Data op het GoDataFest evenement onderaan deze vacature. 


Jouw uitdaging

Wij verzamelen zo’n een miljard gebruikersinteracties per maand. Dat is een gigantische hoeveelheid data en jij bent verantwoordelijk om deze interacties samen met data vanuit verschillende andere bronnen te integreren in BigQuery. Jij houdt je bezig met dataverrijking, het optimaliseren via kerntabellen en het aggregeren van nieuwe modellen voor dashboarding. Je werkt aan projecten als het maken van datasets voor machine learning (in samenwerking met onze Data Scientists) tot het direct terugkoppelen van data naar producten van funda.

Jouw team

Je bent onderdeel van het zeer diverse Datateam bestaande uit 7 collega’s. Jouw team bestaat uit twee Data Analisten (Esther & Ruben), twee Data Scientists (Edwin & Alexandre), een Service Owner (Stephen) en jouw head of Data (Spiros).

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren Data Engineer die pragmatische en praktische technische keuzes maakt. Met jouw werk help je funda snel vooruit en bied je ons de garanties die wij nodig hebben. Verder herken jij jezelf in het volgende:

 • Je hebt een afgeronde opleiding in computer science of een soortgelijke studie.
 • Je hebt 4+ jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met workflow orchestrator tools (zoals Airflow), data modelling en data warehousing.
 • Je bent zeer ervaren met het verwerken en/of analyseren van data met SQL en beheerst belangrijke programmeer- en/of scriptingtaal (bij voorkeurPython)
 • Je hebt ervaring met het verzamelen van event streams, het transformeren/modelleren naar kern- en geaggregeerde tabellen voor gebruik. We vinden het extra fijn als je ervaring hebt met het integreren van event streams met customer dataplatforms (zoals Segment).
 • Je hebt ervaring met cloud data warehouses en services (zoals Google BigQuery, Azure Cloud, Kubernetes).
 • Mooi meegenomen: ervaring met systemen voor het verwerken van grote datasets (big data processing frameworks zoals Spark).
 • Je hebt ervaring met cloud infrastructure/cloud services (Google Cloud, Azure, AWS).
 • Je hebt goede beheersing van de Engelse taal.


Wij bieden

Funda biedt jou een van de meest uitdagende banen binnen jouw vakgebied. Zowel op kantoor als vanuit huis zorgen we dat funda voor jou voelt als een thuis. Je ontmoet je collega’s in hartje Amsterdam, met ons eigen fundaplein en vrij uitzicht op het IJ. Werk je vanuit huis dan blijf je verbonden via Microsoft Teams en zorgen wij voor de juiste benodigdheden voor het inrichten van je thuiskantoor.


Je werkt samen met ruim 140 (internationale) knappe koppen die ervoor zorgen dat jij je direct welkom voelt. Logischerwijs zorgen wij goed voor onze talenten en dus ook voor jou. Kom je bij ons werken, dan bieden we je:

 • Een uitstekend salaris met een jaarlijkse bonusregeling en 25 vakantiedagen (je kunt er ook meer bijkopen).
 • Flexibele werktijden.
 • Een vergoeding voor je telefoon, internet thuis, reiskosten, sportschool en een gedeelte van je pensioen.
 • 6 keer per jaar een heerlijke stoelmassage (op kantoor, onder werktijd).
 • Elke dag een verse lunch (wanneer je op kantoor werkt), bereid door onze huiskoks. Denk aan soep, salades, brood van de bakker en elke vrijdag een snack.
 • Etentjes, teamuitjes, borrels én een cadeautje voor je verjaardag. Ook in tijden van Covid-19 besteed funda veel aandacht aan virtuele alternatieven.
 • De mogelijkheid tot het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en opleidingen. Bij funda geloven we namelijk dat je nooit bent uitgeleerd. Ook kun je je ideeën de vrije loop laten tijdens onze hackathons.

Interesse?
Bij funda houden we van snel schakelen. Daarom kun je de volgende procedure verwachten:

Je solliciteert
Dat doe je door je CV inclusief sollicitatiebrief (of video) via de solliciteerbutton in te sturen.

Hoera!
Door naar de volgende ronde? Dan krijg je van een van onze recruiters een uitnodiging voor een telefonische screening.

En dan...
Als je positief door de telefonische screening heen bent gekomen, plannen we zo snel mogelijk een eerste sollicitatiegesprek met jou in. Je kunt maximaal drie gespreksrondes verwachten.

To case or not to case
Voor deze vacature vragen we je na een succesvolle telefonische screening om een technische opdracht te maken.


Meer informatie?

Bel of whatsapp recruiter Tessa de Beurs via +31- (0)6 46 87 77 26 of Kim Thomas via +31- (0)6 15 02 74 86 of mail naar recruitment@funda.nl

Ook funda neemt Covid-19 erg serieus en daarom werken vrijwel alle funda-medewerkers vanuit huis. Dat betekent niet dat ons recruitmentproces stil komt te liggen. We houden ons vast aan de normale procedure, maar zullen deze virtueel uitvoeren. Voor elke stap in jouw sollicitatieproces zullen onze recruiters je precies uitleggen wat je kunt verwachten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Aan CV's die ongevraagd worden aangeleverd kunnen geen rechten worden ontleend.